Overstappen naar een cloud werkplek

Veel bedrijven zijn de laatste jaren overgestapt naar een online werkplek. Niet onlogisch, want een 'ouderwetse' werkplek bracht veel kosten met zich mee. Denk maar aan een serverpark draaiende houden, alsook een computerpark. Het onderhouden van deze servers en computers kost aanzienlijk wat geld. Ook het installeren en updaten van programma’s is natuurlijk niet gratis. Laat staan het beveiligen van het netwerk en het aankopen van softwarelicenties. Voor veel bedrijven waren dat kopzorgen, die dankzij werken in de cloud grotendeels verleden tijd zijn.

In plaats van te investeren in computers, servers en licenties is het nu mogelijk om een abonnement af te sluiten en programma’s en data online onder te brengen. Uiteraard wordt dit door een externe partij goed beveiligd en je hebt verder geen omkijken naar het updaten van software of het onderhouden van een netwerk. Je werkt bij een werkplek online ook niet meer met eigen servers, maar met een server van een externe partij.

Een online werkplek heeft diverse voordelen. Je betaalt ten eerste een vaste prijs per gebruiker per maand. Zonder dat je er tijd in hoeft te investeren worden de softwareversies altijd geüpdate en technische support is altijd inbegrepen bij de dienst. Ook het maken van back-ups wordt gedaan en het belangrijkste: jij en je medewerkers kunnen altijd bij de data en programma’s. 

1