Welke kosten betaal ik via het contract als ik een bedrijfswagen lease?

Wanneer je een bedrijfswagen gaat leasen ga je een contract aan met een leasemaatschappij. In dit contract staat vermeld welke kosten zijn inbegrepen in de maandelijkse leaseprijs. Het gaat dan vooral om de vaste kosten. Zo betaal je via het contract de wegenbelasting, de verzekering voor de bedrijfswagen, de kosten van afschrijving en de kosten voor onderhoud en reparatie. Dit betekent dus dat je bij noodzakelijk onderhoud de bedrijfswagen gewoon naar de garage kunt brengen. De factuur voor de reparatie wordt naar de leasemaatschappij gestuurd en zij moeten voor de betaling daarvan zorgdragen.

Welke kosten moet ik zelf betalen als ik een bedrijfswagen ga leasen?
Niet alle kosten zijn inbegrepen als je een bedrijfsauto leaset. Een bedrijfsauto leasen betekent dat je nog een aantal kosten zelf moet betalen. De belangrijkste kostenpost die voor rekening van de gebruiker komt is brandstof. Als je gaat tanken moet je dit zelf betalen. Vaak kun je wel een tankpas krijgen bij je leasewagen zoodt je voordeliger kunt tanken bij een bepaalde maatschappij of soms bij meerdere maatschappijen. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Als je de mogelijkheid hebt om een tankpas aan te vragen bij het leasen van een bedrijfswagen moet je dat dan ook zeker doen. De kosten zijn op deze manier ook zeer overzichtelijk en kun je gemakkelijk invoeren in de boekhouding van je bedrijf. Zeker als er meerdere leasewagens in je bedrijf zijn scheelt dit een hoop werk.

Zijn de kosten die ik moet betalen voor een bedrijfswagen realistisch?
Over het algemeen betaal je een redelijke prijs als je een bedrijfswagen gaat leasen. Bij dit bedrag zijn immers alle kosten inbegrepen die je normaal gesproken ook zou hebben als je een bedrijfswagen zou kopen. Alleen komen ze dan soms onverwacht, zoals noodzakelijke reparaties. Nu betaal je daarvoor gespreid en dat is een groot voordeel.

Renault trafic leasen bij bestelbus leasen, neem nu contact met ons op!