Wie kan er nog zonder WiFi?

Het is niet meer voor te stellen, een wereld zonder WiFi. Je moet er toch niet aan denken. Een week onbereikbaar zijn voor je Facebook vrienden is al haast onverdraaglijk. En een week zonder Whatsapp kan echt niet. Een dag is al te veel.

Grappig hoeveel er veranderd is in nog maar 20 jaar. Vroeger belde je elkaar gewoon of je ging bij elkaar op visite. Best wel gezellig, eigenlijk. Maar nu is het raar als je elkaar belt als je elkaar ook kan whatsappen of mailen. E-mailen begint ook al wat ouderwets te worden voor je sociale contacten. Alleen op professioneel gebied kan het nog. In de tijd dat foto’s nog niet digitaal waren, liet je elkaar de foto’s zien tijdens een bezoekje aan je vrienden. Nu zet je ze op Facebook om ze met je vrienden te delen. En je zet ze in de cloud om ze voor jezelf op te slaan.

Na het moeizame begin met internet via de telefoonkabel komt internet via glasvezel ons huis binnen tegenwoordig. Vanaf de internetsnelweg moet het internet zijn weg zien te vinden via jouw modem en bekabeling thuis. Dat valt soms niet mee want de kabels en het modem moeten natuurlijk wel voldoen aan de nieuwste technische eisen. Je moet in ieder geval zorgen dat je de hoogste categorie UTP kabels hebt en een goed modem.

Voor WiFi netwerk aanleg in huis is het belangrijk dat je goed bekijkt of je modem wel overal in huis een goed bereik heeft met een goede capaciteit. Hiervoor is de WiFi Site Survey ontwikkeld. Met een heatmap kan bekeken worden hoe het ervoor staat met je WiFi netwerk. Het is vooral met een gezin belangrijk dat overal in huis een goed bereik is met een behoorlijke snelheid.